• Bizi Arayın: 08508884030
  • egitim@academiamarmara.com

Öğrenme Ortamlarını İyileştirme

Öğrenme Ortamlarını İyileştirme

Amaç

  • Öğrencilerin, çocuk haklarına ilişkin farkındalık ve donanımlarını arttırabileceği destekleyici bir okul ortamı yaratılması, öğrencilerin haklarına ilişkin farkındalıklarını ve gündelik hayatta haklarını korumaya ilişkin becerilerini arttıracak güçlendirme programlarının uygulanması.
  • Geliştirilen program yolu ile öğrencilerin edindikleri bilgi ve donanımı okuldaki diğer öğrencilere ve okulun kültürel atmosferine yaygınlaştırmaları amacıyla projeler geliştirerek okul içinde uygulamalarının sağlanması, bu doğrultuda okuldaki tüm öğrencilere ulaşılması.

Okul Ortamında Yapılabilecek Çalışmalar

1- Öğretmenlere “Çocuk Hakları Kolaylaştırıcı Eğitimi” verilmesi
o    Kavramlar
o    İnsan Hakları
o    Çocuk Hakları
o    Çocuk Hakları Sözleşmesi
o    Sorumlu Kişi ve Kurumlar
o    Kolaylaştırıcılık Nedir?
o    Etkinliklerin Uygulama Çalışmaları
o    Proje Döngüsü
o    Proje Aşamasında Rehberlik, Riskleri Belirleme, Sorunlara Çözüm Yolları Bulma
o    Genel Değerlendirme

2- Öğrencilerin katılabileceği sosyal etkinlik saatlerinde faaliyet gösteren bir Çocuk Hakları Kulübü açılması
3- Kulüpte uygulanacak etkinliklerin öğretmenlerle birlikte hazırlanması
4- Öğrencilere yönelik kulüp tanıtım çalışmaları
5- Öğrenci Birliği ile Çalışmalar yürütülmesi
6- Kulüp Çalışmalarının yürütülmesi
7- Ölçme Değerlendirme Çalışmaları
8- 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri
9- 23 Nisan haftasında yapılacak “Katılım Hakkı” ile ilgili etkinliklerin planlanması
10- Sene sonunda yapılacak “Çocuk Hakları Şenliği”nin düzenlenmesi

Yöneticilerin/öğretmenlerin grubun/sınıfın lideri olarak dinleme ve iletişim becerilerini etkin kullanabilmesi için gerekli bilgi beceri ve yöntemler ele alınacaktır.

Farklı çalışma alanlarında ki veya sınıftaki sosyal ilişkileri ve grubu etkileyen bireylerin tanımak süreci daha kolay ve etkili yönetmemiz için oldukça önemlidir grubu olumlu ve olumsuz etkileyen bireylerle daha verimli ortamlar yaratmak ve takımı oluşturabilmek için liderlerin bazı becerilere sahip olması gerekir.

Burada takım oluşturmanın faydaları üzerinde ve takım oluşturmanın en iyi şekilde nasıl gerçekleştirilebileceği üzerinde de durulacaktır.

İyi bir öğrenme ve paylaşım ortamının oluşturulabilmesinin ön koşullarından biri öğrenci öğretmen/yönetici çalışan ilişkisinin nitelikli bir şekilde oluşturulmasıdır.

Farklı çalışma ortamlarında ya da sınıf içindeki etkileşimde çok önemli roller oynayabilecek empati, destekleyici ve onurlandırıcı ifadeleri kurmanın önemine bu cümleleri kurma basamaklarının neler olduğuna ve nasıl uygulanabileceğine ilişkin teorik ve pratik deneyimlere sahip olacaksınız.

Yöneticiler işleyişi kolaylaştırmak, insan ilişkilerini düzenlemek, motivasyonu artırmak ve zorluklarla baş etmek durumundadır. Bu yöneticinin kolaylaştırıcı liderlik becerisini sergilenmesi demektir. Liderlik yöneticilikten ayrı olarak başarının elde edilmesi açısından kritik bir role sahiptir. Çalışma ortamlarında ya da sınıfta takım oluşturulurken kullanılabilecek altı liderlik becerisinin önemi üzerinde durulacaktır.

Ayrıntılar için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

    Adınız (gerekli)

    E-postanız (gerekli)

    İlgilendiğiniz Kurs (gerekli)

    İletiniz